Rob Houdijk - fysiotherapeut
 

Hoe kunnen we samen het beste resultaat behalen?

Het gaat er niet om wat ik wil bereiken, maar om wat mensen via mij willen bereiken. Ik probeer daar zo goed mogelijk op in te springen. Hoe kunnen we samen het beste resultaat behalen?

Bij sommige cliënten is de vooruitgang van buitenaf bekeken misschien helemaal niet zo spectaculair, maar als ze dan toch met een tevreden gevoel weggaan, heb ik mijn doel bereikt. Voor hen is dat kleine stapje vooruit essentieel. Dat goede gevoel en de samen bereikte vooruitgang zijn veel belangrijker dan wat ík zou willen dat iemand weer kan.

Zo was er een dame met een heel gecompliceerd ziektebeeld , waarbij heel veel dingen speelden. Ze vond haar situatie eigenlijk een beetje uitzichtloos. Ze dacht: ‘Wat ik ook doe, het heeft allemaal geen zin en gaat vast niet helpen.’ In zo’n geval heeft het naar mijn mening geen zin om alleen maar aan de slag te gaan met 100% perfect uitgevoerde oefeningen. Juist door haar stapje bij beetje te laten ervaren dat ze meer kan dan ze dacht, zal ze zich niet alleen lichamelijk, maar juist geestelijk weer veel sterker voelen.

Een andere situatie die mij altijd bij zal blijven is die van een man met chronische lage rugpijn en weinig zin om te bewegen. Nadat we van gedachten hadden gewisseld over hoe we de situatie wilden aanpakken en ik hem meer inzicht had gegeven over hoe lichaam en geest samenwerken, stond hij open om eraan te gaan werken. Enige tijd later was hij in staat om zelf op een adequate manier met zijn gezondheidsproblemen om te gaan en is hij tot op de dag van vandaag nog steeds aan het sporten.
 

Speciale kennis van:
claudicatio (etalagebenen)
problemen aan de knie
sportfysiotherapie
medische fitness, inclusief voeding, mobilisatie en tapen
Mulligan A/B (een speciale methode voor het beweegapparaat)
 het begeleiden van hartpatiënten
echografie

 

Terug naar fysiotherapie